PIVOT   |   INDEX  

TEL thesaurus - Dutch

De TEL Thesaurus is gebaseerd op een lexicale analyse van de Technology Enhanced Learning (TEL) onderzoeksbronnen in de TeLearn Open Archive. Meer dan 1500 documenten werden geanalyseerd. Dit produceerde 372 termen die de inhoud beschrijven, samen met de 99 zoekwoorden voorgesteld door de auteurs, resulteerde dit in 471 termen die deze eerste versie van de TEL thesaurus vormen.

In de huidige bèta versie zijn de termen in alfabetische volgorde geordend en toegankelijk door middel van de toetsen weergegeven bovenaan deze pagina. De volgende versie zal het mogelijk maken te surfen op basis van een conceptuele organisatie die de hiërarchie en het netwerk van TEL onderzoek concepten reflecteert. Bij het bereiken van de pagina van een term, vindt de lezer een definitie (overgenomen uit de TEL Dictionary) en vertalingen, dit is op dit moment slechts gedeeltelijk bereikt.

Een bijkomende doelstelling is om de TEL Thesaurus beschikbaar te maken in elke taal waarvoor dat relevant is. Er zijn twee links in de rechterbovenhoek van deze pagina:

- Pivot leidt tot de Engelse thesaurus als draaipunt tussen de verschillende talen.
- Index leidt naar een pagina waar de beschikbare vertalingen worden getoond.

De TEL Thesaurus is onderdeel van het TEL meta-project dat wordt ondersteund door :

ISLS logo TELEARC logo TeLearn logo ATIEF logo STELLAR logo FP7 logo


Editor: Paul A. Kirschner, Erica de Vries (NL)